Cuha utcai Bölcsőde – IV. Számú Bölcsődei Központ

Cuha utcai Bölcsőde – IV. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

Bölcsődénk 1980 óta fogadja 63 férőhelyen a gyermekeket Marcalvárosban. A forgalmas utaktól elzárva, bárhonnan könnyen megközelíthető helyen található.

 

Tömegközlekedéssel, a 2-es, 5-ös, 6-os, 11-es, 14-es és 22-es járatokkal lehet a legegyszerűbben eljutni a bölcsődébe.

 

A hat csoportszobában a gyerekek korának, méreteinek megfelelő bútorok, elkülönített játszósarkok, a polcokon változatos játék lehetőséget biztosító játékok találhatók. A gondozási egységeket 2008-ban felújították.

 

Az intézményt tágas, füves udvar veszi körül. A lombos fák alatt és az árnyékos homokozókban kellemesen tölthetik szabadban a játékidőt a gyermekek.

 

A bölcsőde szakmai programjában kiemelkedő szerepet kap az egészség – az egészséges életmód, az egészség megőrzése. Mindezeket a helyes táplálkozással, (sok zöldség-gyümölcs), sok mozgással és minél több, a szabad levegőn való tartózkodással érhetjük el.

 

2006-ban egyik helyiségünkből kialakítottunk só szobát, ahova a felső légúti megbetegedések megelőzésére, az asztmás és allergiás tünetek enyhítésére a téli hónapokban hetente 2-3 alkalommal 1-1 órára visszük a gyerekeket. Rendelkezünk 5 db légterápiás készülékkel, amivel a szobák levegőjét szűrjük. A mozgásigényüket a rossz idő esetén is levezethetik a tornaszobában.

 

Saját konyhánkban nagy odafigyeléssel összeállított étlap alapján biztosítjuk minden korosztály részére az egészséges és a kornak megfelelő minőségű és mennyiségű ételeket.

 

Évente ételkóstolón ízlelhetik meg a szülők a számukra legérdekesebb ízű főzelékeket. Az intézményhálózat dietetikusától a 0-3 éves korú gyermekek egészséges táplálásáról kérhetnek tanácsot.

 

14 szakképzett kisgyermeknevelő segítségévek barangolhatnak a gyerekek az ének-zene, a mese a vers és a mondóka világában. Ismerkedhetnek a gyurmázás, festés, rajzolás, papírtépés és vágás, ragasztás örömeivel.

 

A jól szervezett napirendben több idő jut a tartalmas játéktevékenységre. Mindenben arra törekszünk, hogy a ránk bízott gyermeknek nyugodt, szeretetteljes, biztonságot adó környezetben teljenek napjai.

 

A kisgyermek bölcsődébe kerülésével a családdal közös a felelősségünk a gyermek egészséges fejlődéséért. Ennek alapja a kölcsönös bizalom, nyílt, őszinte, jó kapcsolat.

 

Szívesen vesszük a szülők ötleteit, javaslatait a közös programok megszervezésére.

 

Bölcsődénk minden érdeklődő előtt nyitott, bármikor betekintést nyerhetnek a gyermekek bölcsődei életébe és az itt folyó munkába.

 

„gyermekeinket nem megvédeni kell az élet nehézségeitől,
hanem alkalmassá kell tenni őket azok leküzdésére”
(Gieber Györgyi)

 

Elérhetőség

Cím: 9024 Győr, Cuha u. 16.
Telefon: 06 96/415-268; 06 20 520 4244
E-mail: ebicuha@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Strauszné Motyovszki Sarolta
Szakmai vezető: Imréné Tichy Andrea