Győr-Ménfőcsanaki Bölcsőde – II. Számú Bölcsődei Központ

Győr-Ménfőcsanaki Bölcsőde - II. Számú Bölcsődei Központ maps

A bölcsőde, Győr zöldövezeti részében Győr-Ménfőcsanakon, a Bezerédj Kastély szomszédságában, csendes, nyugodt családi házas környezetben helyezkedik el.

 

A helyi járatú 22-es autóbusszal, valamint a 34-es tényői  és 36-os koroncói vidéki járatokkal könnyen megközelíthető.

 

Tavasztól őszig nyíló virágok, lombos fák, bokrok, örökzöldek biztosítják az esztétikus, egészséges környezetet, a jó levegőt az ide járó gyermekeknek.

 

Az intézmény 42 férőhelyes. Két gondozási egységből áll.

 

A gyermekcsoportok különféle elnevezéseket kaptak: Süni, Lepke, Mici–Mackó, Napocska. A csoportszobák világosak, tágasak, a gyermekek életkorának, méretének megfelelő bútorokkal felszereltek, az évszakoknak és az ünnepek hangulatának megfelelő ízléses dekorációval ellátottak. A szobák játékkészlete változatos mindenféle tevékenységnek megfelelő játékszer (manipulációs, konstrukciós, utánzó, szerep) megtalálható.

 

Mindkét gondozási egységnek saját, jól elkerített, bokrokkal, lombos fákkal árnyékolt és környezetbe illő, EU szabályoknak megfelelő biztonságos fa mozgásfejlesztő eszközökkel, fedett homokozóval, különböző mobil játékokkal felszerelt udvara biztosítja a jó levegőn, a változatos mozgás lehetőségét.

 

Az intézmény saját konyhával rendelkezik, ahol a gyermekek életkorának, testi fejlődésének és a korszerű, egészséges táplálkozás feltételeinek megfelelő, változatos, vitaminokban gazdag ételeket készítjük, figyelembe véve az egyéni szükségleteket is. Rendszeresen tartunk gyümölcs és zöldségnapokat.

 

A nevelő-gondozó munkát 8 szakképzett, tapasztalt kisgyermeknevelő végzi, akiknek munkáját a technikai személyzet segíti. Jól megszervezett napirenddel biztosítjuk a gyermekek biztonságérzetét, az aktivitási és önállósodási törekvésüket. A gyermekek harmonikus fejlődése érdekében figyelembe vesszük az életkori és egyéni sajátosságaikat.
Az egészség megőrzése érdekében bölcsődénkben só szobát működtetünk.

 

Szakmai programunk:
Bölcsődei programunkban jelentős szerepet kap a környezet szeretete és védelme. Játékos formában megismertetjük gyermekeinket a különböző évszakok szépségeivel. Közvetlen környezetükben ismerhetik meg a természet változásait rügyfakadástól – a terméshozásig.

 

Mindehhez a természetes közegben elhelyezkedő udvar ad lehetőséget, hogy tapasztalatokat és élményeket gyűjthessenek.

 

A mindennapok részei a mesék, mondókák, versek, énekek, és a hozzájuk kapcsolódó játékos mozgások.

 

Programjaink: Farsangi bál, húsvéti készülődés a szülőkkel, nyuszi várás, anyák napja, vidám gyermek-napi délután a régi és leendő bölcsődésekkel és szüleikkel, óvodalátogatás, óvodába menők búcsúztatása, Mikulásvárás, Adventi készülődés a szülőkkel, karácsonyvárás, születésnapok megtartása.

 

Bábszínház a Vaskakas bábszínház előadásával.

„ Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és kisgyermekeiket”

 

Elérhetőség

Cím: 9012 Győr-Ménfőcsanak, Kisdobos u. 7.
Telefon: 06 96/449-004; 06/205204180
E-mail: ebicsanak@gyoribolcsodek.hu/h6>
Központvezető: Szilágyi Tiborné
Szakmai vezető: Szalai Zoltánné