Győrszentiváni Bölcsőde – III. Számú Bölcsődei Központ

Győrszentiváni Bölcsőde - III. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

A bölcsőde Győr zöldövezeti részében, csenedes, nyugodt, családias környezetben  helyezkedik el, a 30-as és 31-es autóbuszokkal könnyen megközelíthető.

 

Az intézmény 42 férőhelyes. Két gondozási egységben, négy csoportszobában folyik a nevelési-gondozási tevékenység, szakképzett kisgyermeknevelők közreműködésével.

 

A négy gyermekszoba dekorációi a csoportok elnevezését tükrözi: Süni, Katica, Maci, Pillangó.

 

A helyiségeket a gyerekek alkotásai, a kisgyermeknevelők által készített, évszaknak és ünnepeknek megfelelő díszítések teszik barátságossá, hangulatossá. Színes játékkészlet segíti az önálló játéktevékenységet.

 

Mindkét gondozási egységnek saját, lombos fákkal, homokozóval és az EU szabványnak megfelelő fajátékokkal felszerelt játékudvara van, ami biztosítja a szabadban a játék lehetőségét.

 

A bölcsődének saját főzőkonyhája van, az itt elkészített ételek által megvalósul a korosztály egészséges, korszerű étkeztetése.

 

Fontos a kisgyermekek számára a közösségben végezhető, életkornak – fejlettségnek megfelelő sokszínű tevékenység biztosítása.

 

Szakmai célkitűzésünk a szűkebb és tágabb környezet megismerése. A nagy udvar adta lehetőséget kihasználva a környezeti nevelést helyeztük előtérbe, a tevékenységek során. Madáretetők kerültek kihelyezésre, ahol a kisgyermekek személyesen is megtapasztalhatják a madarakról való gondoskodást. A gyermekekkel közös diószüretet szerveztünk, amit mindannyian nagyon élveztek.

 

Kreatív képességeik fejlesztését segítjük elő az alkotótevékenységek: rajzolás, ragasztás, tépés, festés, gyurmázás lehetőségével.

 

Bölcsődénkben a gyermekek egészségmegőrzésére is nagy gondot fordítunk. A kialakított só szobát rendszeresen látogatják a kisgyermekek. Az itt tartózkodás során a bölcsődések mesét hallgatnak, énekelnek, mondókáznak, s közben belélegzik a só-szoba egészséges, magas páratartalmú levegőjét, mely jótékony hatású a felső légúti betegségek megelőzésére és gyógyulására. Hetente egy alkalommal gyümölcsnapot tartunk.

 

A gyermekek érdekében a szülőkkel kölcsönös bizalomra épülő együttműködésre törekszünk. Ebben fontos szerepe van a családlátogatásnak és a szülőcsoportos beszélgetéseknek.

 

Legfőbb célunk, hogy egészséges, nyugodt, kiegyensúlyozott és boldog gyermekeket neveljünk a szülők megelégedésére.

 

Szeretettel várjuk a gyermekeket és szüleiket a bölcsődénkben!

 

Elérhetőség

9011 Győrszentiván, Körtér 10.
Telefon: 06 96/349-293 ;06 20 520 4002
E-mail: ebiszentivan@gyoribolcsdek.hu
Központvezető: Baloghné Jakus Gyöngyi
Szakmai vezető: Kőhalmi Györgyné