Kígyó utcai Bölcsőde – II. Számú Bölcsődei Központ

Kígyó utcai Bölcsőde - II. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

Bölcsődénk Győr zöld övezeti részében, Szigetben található, mely a 14-es autóbusszal könnyen megközelíthető. Nyugodt környezetben, családi házak között beékelődve helyezkedik el.

 

Tágas játszókertünk gondozott, biztonságos mozgástér a levegőn való tartózkodásra és a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Intézményünk negyvenkét férőhelyes, négy csoportban neveljük, gondozzuk a ránk bízott gyermekeket: Pillangó csoport, Katica csoport, Csiga csoport, Süni csoport.

 

Célunk: A gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődésének elősegítése családias, derűs légkörben, szeretetteljes elfogadással.

 

Csoportjaink tárgyi berendezései, a játékszerek a gyermekek létszámához és fejlettségi szintjükhöz igazodnak, biztosítva az önfeledt játék lehetőségét. A hozzánk kerülő gyermekeket, szakképzett kisgyermeknevelők fogadják, akik a családdal való jó együttműködés jegyében családlátogatáson vesznek részt. A szülővel történő fokozatos beszoktatás alatt a szülők betekintést nyerhetnek a bölcsőde életébe, a későbbiekben is számítunk a kölcsönös bizalmon alapuló együttműködésre. A napirendünk biztosítja az életkornak megfelelő változatos táplálkozás, játék, a mozgás, a szabad levegőn való aktív tevékenység és a pihenés feltételeit. Játékos programjaink, az évszakokhoz és az ünnepekhez kapcsolódnak, a dekorációval megteremtjük a hangulat varázsát. A programjaink az anyanyelvi nevelés, ének-zene, torna, környezet megismerése, és az alkotótevékenységek területein színesítik csoportjaink mindennapjait.

 

Bölcsődénkben kiemelt szerepet kap az alkotótevékenység.

 

Az alkotás örömének megélése, önálló tevékenység, kreativitás támogatása, ismeretek nyújtása, természetszeretetre való nevelés, társas kapcsolatok fejlesztése a játékok során.

 

Technikáink: rajz zsírkrétával, színessel, krétával, temperával, ujj- és, kéznyomatok, ragasztások, térben dolgozunk gyurmával, terményekből varázsolunk képeket.

 

Az egészség megőrzés érdekében, a téli hónapokban a kialakított sószobában tartózkodunk a gyermekekkel, hetente több alkalommal. Rossz idő esetén tornaszobában vezethetik le a gyermekek mozgásigényüket.

 

Sok szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és kisgyermekeiket!

Elérhetőség

Cím: 9025 Győr, Kígyó u. 13.
Telefon: 06 96/313-514; 06 20 488 9009
E-mail: ebikigyo@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Szilágyi Tiborné
Szakmai vezető: Horváthné Kovács Viktória