Kiskúti úti Bölcsőde – I. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk 1968–ban nyitotta meg kapuit a kisgyermekek számára Gyárvárosban, egy csendes nyugodt utcában. Körülötte családi házak és egy – egy társasház található.

A Bölcsőde épülete mellett és az épület mögött tágas, nagy játszóudvar helyezkedik el rögzített és mozgatható játékokkal, a gyermekek végtelen mozgásigényének kielégítésére.

 

A lehetőségeken belül minden kisgyermeket szívesen látunk.

 

Megközelíthető autóval, a 14-es és a 8-as autóbuszokkal.

 

Bölcsődénk 48 férőhelyes. A gyermekek csoportszobái 2010 őszén felújításra kerültek. A négy gyermekszoba kellemes hangulattal csábítja a kisgyermekeket önfeledt játékra.

 

8 fő szakképzett kisgyermeknevelő nagy türelemmel és odafigyeléssel látja el a gyermekek korszerű nevelését és gondozását. Szaktudásukkal és tapasztalatukkal segítve, végigkísérik a kicsik fejlődését egészen az óvodába kerülésig. A szülők gyermekükkel kapcsolatos gondjaikat megbeszélhetik, tanácsot, véleményt kérhetnek tőlük.

 

A bölcsődében saját konyha működik. A korszerű, egészséges táplálkozás alapelveit követve, a gyermekek életkorának megfelelően készítjük el az ételeket. Meghatározott esetekben pl.: tejérzékenység, egyéni étrendet is tudunk biztosítani.

 

Célunk: A családokkal közösen a gyermekek kiegyensúlyozott testi-lelki fejlődésének biztosítása, az egyéni sajátosságok figyelembe vételével. A boldog, derűs gyermeki személyiség kibontakoztatásának elősegítése, szeretetteljes, feltétel nélkül elfogadó légkörben.

 

Szakmai programunk kiemelt része a kisgyermekek zenei nevelése.

 

A nevelő – gondozó munkánk során a hangok, a zene csodálatos világával ismertetjük meg a gyermekeket a koruknak megfelelő szinten. A zene szeretete kihat egész fejlődésükre, fogékonyabb, kultúráltabb emberekké válnak.

 

Az ének – zene fogékonnyá teszi a gyermekeket a szép befogadására, formálja ízlésüket. Hozzájárul a kisgyermekek lelki egészségéhez, elősegíti a gyermekcsoportban a barátságos légkör megteremtését.

 

Bölcsődénkben a gyermekek zene iránti szeretetét szeretnénk elérni. A mindennapok során ezt úgy valósítjuk meg, hogy a gyermekek minden nap találkoznak az ének – zenével.

 

A bölcsődében sok új érdekes játék, hasonló életkorú kisgyermekek és figyelmes kisgyermeknevelő szakemberek várják a kedves érdeklődőket.

 

Elérhetőség

Cím: 9027 Győr, Kiskúti út. 16.
Telefon: 06 96/322-730; 06 20 520 3870
E-mail: ebikiskut@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Bali Noémi
Szakmai vezető: Rigóné Horváth Mónika