Mónus I. utcai Bölcsőde – IV. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk 42 férőhelyes, 1977-ben kezdte meg működését Marcalváros és Nádorváros találkozásánál. Jól megközelíthető a 2-es és 22-es autóbuszokkal.

 

Személygépkocsik részére kényelmes parkolókat alakítottak ki. Közvetlen közelben óvoda, általános iskola és középiskola is van.

 

Intézményünk pavilonrendszerű, két gondozási egységből áll. Az egységek külön bejáratúak. Mindkét egységhez tartozik kocsitároló, átadó, fürdőszoba és két világos, színes gyermekszoba. Az átadóban minden gyermeknek jellel ellátott szekrénye van. Mindkét szobához közvetlenül kapcsolódnak a teraszok, melyek előtt füves játszóudvar terül el.

 

A gondozó-nevelő munkát 8 szakképzett kisgyermeknevelő végzi. „Saját” kisgyermeknevelői rendszerben dolgozunk, amely a személyi állandóság elvén nyugszik. Bölcsődénkben a gyermekek életkorához, szükségleteihez igazított napirenddel biztosítjuk az aktivitási és önállósodási törekvésüket. A nevelési és gondozási céljaink megvalósításához elengedhetetlennek tartjuk a derűs, szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkör megteremtését. Az újonnan felvett gyermekek a szülővel együtt ismerkednek a bölcsődei élettel a beszoktatás folyamán. A beszoktatás fokozatosan a „saját” kisgyermeknevelőjével, a gyermek igényeihez alkalmazkodva történik.

 

Só szoba kialakításával, a téli hónapokban kúraszerű sóterápián vehetnek részt a gyermekek, amely eredményesen használható felsőlégúti és allergiás betegségek esetén.

 

Bölcsődénkben kiemelt helyen szerepel a mozgás. Sok mozgásfejlesztő játékkal rendelkezünk, melyekkel segítjük a gyermekek sokoldalú mozgásfejlődését. A torna szoba létrehozásával az időjárástól függetlenül is biztosítjuk a változatos mozgás lehetőségét. Már kicsi korban szeretnénk beépíteni a mozgás örömét a gyermekek életébe, hogy az később igényként merüljön fel.

 

Központi irányétlap alapján, saját konyhánkban készítjük minden korosztály részére az egészséges és a kornak megfelelő házias ízű ételeket.

 

Bölcsőde orvosunk dr. Szilágyi Ildikó, aki folyamatosan figyelemmel kíséri a gyermekek egészségi állapotát, fejlődését.

 

Elérhetőség

Cím: 9024 Győr, Mónus u. 41.
Telefon: 06 96/422-733; 06 20 489 4699
E-mail: ebimonus@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Strauszné Motyovszki Sarolta
Szakmai vezető: Strauszné Motyovszki Sarolta