Örkény utcai Bölcsőde – II. Számú Bölcsődei Központ

Örkény utcai Bölcsőde - II. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

Bölcsődénk Győr egyik legújabb városrészében, Marcalváros II-n nyugodt és csendes helyen található, mely legegyszerűbben az 1-es autóbusszal közelíthető meg.

 

Udvarunk tágas, jó fekvésű, főút zajától távol, fákkal, bokrokkal, virágokkal díszített, homokozókkal, szabványnak megfelelő játékokkal ellátott játszóterünk van.

 

Bölcsődénk pavilonrendszerben épült, 63 férőhellyel rendelkezik, ez három gondozási egységre oszlik (pavilon). Egy gondozási egységhez 2 csoportszoba, fürdőszoba, öltöző helyiség tartozik. A világos, tágas szobákban különböző korú gyermekek számára megfelelően kialakított, színes környezetben, szakképzett kisgyermeknevelők végzik a nevelési – gondozási feladatokat. Alapvető feladatunk szeretetteljes légkörben boldog, derűs, gyermekkor biztosítása. Fő feladatunknak tartjuk még, hogy megfelelő játékfeltételeket biztosítsunk kisgyermekeink számára, hogy önállóságuk kibontakozhasson.

 

Bölcsődénk kiemelt szakmai programja a vizuális nevelés, mely alapképességet fejlesztő komplex feladat. Általa fejlődik érzékük, kézügyességük, fantáziájuk a kisgyermekeknek.

 

A vizuális nevelés formái: rajzolás, festés, gyurmázás, konstruálás, papírtépés, ragasztás. Ezekhez, a tevékenységekhez közösen gyűjtünk különféle természetes anyagokat, terményeket. Ezek összeszedéséhez megfelelő lehetőséget nyújt a bölcsőde mellett húzódó kiserdő. A termények felhasználásával és a kisgyermeknevelők segítségével készített különféle alkotások lehetővé teszik, hogy otthonossá és színessé varázsoljuk a környezetünket, az évszaknak megfelelően változatossá és díszítetté tehetjük csoportszobáinkat. A vizuális nevelés szorosan kapcsolódik a többi nevelési területhez. A környezetismerete az ének-zene, mese, vers, mondóka témáiban is megjelennek az évszakok változásai, a természet szépsége, a körülöttünk lévő világ tárgyai, eseményei.

 

A programunk mellett nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód megőrzésére. Ennek megvalósítása érdekében alakítottunk ki a bölcsődénk folyosóján torna szobát. A különféle mozgásfejlesztő eszközökkel (bordásfal, csúszdák, hulla-hopp karikák, labdák, biciklik, rollerok, motorok, kisautók, ugráló labdák, matracok) segítjük elő kisgyermekeink mozgásfejlődését.

 

Az egészséges élet kialakításához rendkívül fontos a gyermekek étrendje. Saját konyhánk van, ahol szakképzett személyzet készíti el a korszerű, egészséges és a gyermekek korának megfelelő ételeket. Heti rendszerességgel gyümölcsnapot tartunk, sok gyümölcsöt fogyasztanak gyermekeink.

 

Naponta lehetőséget adunk a kisgyermekeinknek, hogy minél több időt tartózkodhassanak a szabadban.

 

A bölcsődei alapellátáson túl szolgáltatásként időszakos gyermekfelügyeletet is működtetünk. Az időszakos bölcsődei elhelyezés esetén is fokozatosan, lehetőleg szülőkkel történik a gyermekek beszoktatása, mely során betekintést nyernek bölcsődénk mindennapi életébe. A rendkívül családias hangulatú intézményben egész évben folyamatosan fogadjuk a kisgyermekeket.

 

Szeretettel várjuk a kedves szülőket és bölcsődés korú gyermekeiket!

Elérhetőség

Cím: 9027 Győr, Örkény u. 2.
Telefon: 06 96/431-885;06 20 487 8809
E-mail: ebicuha@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Szilágyi Tiborné
Szakmai vezető: Szilágyi Tiborné