Türr István utcai Bölcsőde- III. Számú Bölcsődei Központ

Türr István utcai Bölcsőde- III. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

Bölcsődénk Győr belvárosában, nyugodt, csendes helyen található. Közel van a Prohászka és a Bisinger óvoda.
Helyi 6-os autóbuszjárattal vagy ingyenes City busszal könnyen megközelíthető.

 

Öt gyermekcsoportunkban a kisgyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődését biztosítjuk. Egy csoportunkban az alapellátáson túl részleges integrációban sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadunk, akik a Tanulási és Képességfejlesztő Bizottság javaslata alapján kerülnek hozzánk. Az ide járó gyermekeink nevelését nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, elhivatott, gyermekszerető szakgondozónők és kiváló gyógypedagógus végzi.

 

Szakmai programunk: Környezeti kultúra kialakítása, környezetünk megismerése, szeretete. Csoportszobáink berendezése is ezt tükrözi. A természetes környezet nagyban növeli a komfortérzetet, felhívja a figyelmet arra, hogy milyen szép és tartós tárgyak, játékszerek, díszek készülhetnek a természetben fellelhető anyagokból. Programjainkban figyelembe vesszük az évszakok váltakozását, a gyermekek egyéni és korcsoport szerinti igényeit.

 

Célunk: A kisgyermekek számára szabad és érzelmi biztonságot adó, támogató, gondolkodtató környezet megteremtése, biztosítva minden gyermek számára az egyénre szabott nevelést, fejlesztést, életkori és egyéni sajátosságainak figyelembevételével. Nevelésünk leghatékonyabb eszköze a játék.

 

A játék: Bölcsődénkben a gyerekek sok új játékot találnak. Az újdonság varázsa és a társakkal való együttjátszás nagy élményt nyújt számukra. Az elegendő időt az elmélyült játékhoz a jól szervezett napirend biztosítja.

 

Együtt neveljünk: A szülő előtt nem lehet titok, ami a bölcsődében történik. A kölcsönös beszélgetések, a gyermek fejlődése láttán érzett közös öröm közelíti egymáshoz a családot és a bölcsődét. Bölcsődénk nyitott, családias, vidám. Számunkra fontos a vidámság, a jókedv, és a derűs légkör.

 

Levegőzés: A bölcsőde mögötti udvarunkat téglakerítés veszi körül. Minden kisgyermek együtt játszik az udvaron. A homokozó felett árnyékoló van. Emellett nagy lombos fák biztosítanak még árnyékot. Szeretünk kint lenni, mert ennek a korosztálynak kimeríthetetlen a mozgásigénye.

 

Programjaink, ünnepeink: Születésnapok, ünnepvárók, anyák napja, gyereknap, Harmónia zeneiskola növendékeinek előadása, Vaskakas bábszínház.

 

„A gyermek is ember, neki is van szava. Igaz s tiszta minden mondata.
Egyek vagyunk kicsik és nagyok,
Így leszünk mi Hatalmasok”
(Danka Beáta)

 

Tisztelettel, és szeretettel várjuk Önöket és kisgyermekeiket bölcsődénkben!

 

Elérhetőség

Cím: 9022 Győr, Türr I. u.4.
Telefon: 06 96/320-366 ;06 20 520 4099
E-mail: ebiturr@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Baloghné Jakus Gyöngyi
Szakmai vezető: Baloghné Jakus Gyöngyi