Zöld utcai Bölcsőde – I. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk Győr-Szabadhegy kertvárosi övezetében épült 1984-ben. Az intézmény 52 férőhelyes, három pavilonban, azon belül öt csoportban fogadjuk a gyermekeket.

 

Szomszédságunkban helyezkedik el a József Attila lakótelep, és működik mellettünk óvoda és iskola is. Megközelíthetőek vagyunk a 2-es buszjárattal.

 

A bölcsődénk nagy, tágas, gondozott kertje, játszóudvara – homokozóval – biztosítja a kicsik mindennapi levegőzését, mozgásigényét.

 

Egyik csoportszobánkban tornaszoba működik, ahol rossz időjárás esetén is tudjuk biztosítani a mozgási lehetőséget bordásfallal, mászókákkal, csúszdákkal, tornaszőnyegekkel.

 

A csoportokban szakképzett kisgyermeknevelők nevelik és gondozzák a gyermekeket „saját gondozónői” rendszerben.

 

A csoportok neveikben is elkülönültek egymástól: Katica, Micimackó, Őzike, Pillangó és Napocska.

 

Szakmai programunkban az egészséges életre nevelés kapott kiemelt figyelmet.

 

Ennek jegyében szervezünk minden évben egészségnapot a szülőknek, nagyszülőknek. Ezeken a rendezvényeken a helyes táplálkozásról, a kultúrhigiénes szokások kialakításáról, mozgásról, játékról beszélgetünk, hívunk meg előadókat, illetve tartunk ételbemutatót.

 

Gondot fordítunk a rendszerességre, a helyes napirend kialakítására, mivel az biztonságot ad a gyermekek számára.

 

Intézményünkben törekszünk arra, hogy esztétikus, családias környezetben fogadhassuk a kicsiket. Lehetőséget teremtünk, hogy a családokkal együttműködve tudjunk dolgozni.

 

Megfelelő tájékoztatás és szülői együttműködés segíti a gyermek minél zavartalanabb bölcsődei beszoktatását, melynek során figyelembe kell venni a gyermek életritmusát, tevékeny életmódját.

 

Meghallgatjuk véleményüket, betekintést nyerhetnek gyermekeik közösségi életébe. Rendezvényeink is ezt szolgálják.

 

A játéka a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb örömszerző tevékenysége, így a bölcsődei nevelés leghatékonyabb eszköze, amely segíti az őt körülvevő világ megismerésében és befogadásában, elősegíti a testi, érzelmi, értelmi és szociális fejlődést.

 

A bölcsődei alapellátáson túl szolgáltatásként játszóházat is működtetünk.

 

Szeretettel várjuk a bölcsődénk után érdeklődő kisgyermekes szülőket. Mottónk: „Érezd jól magad”

 

Elérhetőség

Cím: 9028 Győr, Zöld u. 38.
Telefon: 06 96/416-056, 06 20 520 4294
E-mail: ebizold@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Bali Noémi
Szakmai vezető: Tóth Márta Borbála