Intézményeink

Győr Megyei Jogú Város területén a bölcsődei ellátást az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat 13 bölcsődéje végzi, 635 férőhelyen.

Az Intézményhálózat Győr Megyei Jogú Város területéről és a Működési engedélyben foglalt alábbi településekről fogad gyermekeket:

Abda, Börcs, Bőny, Dunaszeg, Dunaszentpál, Enese, Gönyű, Győrladamér, Győrújbarát, Győrújfalu, Győrzámoly, Ikrény, Kisbajcs, Koroncó, Kunsziget, Mezőörs, Nagybajcs, Nagyszentjános, Nyúl, Öttevény, Pér, Rábapatona, Rétalap, Töltéstava, Vámosszabadi, Vének községek közigazgatási területe.

Kassák L. utcai Bölcsőde – IV. Számú Bölcsődei Központ 2 Gyor

Kassák L. utcai Bölcsőde – IV. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat tagjaként, Ady-város központi helyén, nyugodt környezetben 1975 óta fogadja a bölcsődés korú kisgyermekeket.

Szomszédságában óvoda és iskola található. Területi elhelyezkedése miatt jól megközelíthető.

 

Tágas, nagy játszóudvarral rendelkezik, jó fekvésű, a főút zajától elszigetelt. Az udvar sok növénnyel árnyékolt, homokozókkal, telepített udvari fa játékokkal ellátott, melyek megfelelnek az EU szabványnak.

 

A bölcsőde 42 férőhelyes, pavilonrendszerben épült, melyben négy csoport működik, ahol szakképzett kisgyermek nevelők látják el a gyermekek korszerű gondozását-nevelését.

 

Célunk a szeretetteljes, elfogadó, nyugodt, biztonságot nyújtó légkör mellett a gyermekek harmonikus testi-lelki fejlődésének biztosítása. A gyermeki személyiség kibontakozásának elősegítése az egyéni és életkori sajátosságok figyelembe vételével. A szabad játék, a mozgás, a játékos tevékenységek egyensúlyban tartását tartjuk szem előtt.

 

Szakmai programunk kiemelt része a mese, a vers, a mondóka, mely az anyanyelvi nevelés fontos, mással nem pótolható lehetősége. Fontos szerepet tölt be a gyerek életében: pihentet, szórakoztat, belső cselekvési kedvre késztet, játékos cselekedetre serkent, segíti az élmények feldolgozását, fejleszti a társas kapcsolatokat és a beszédfejlődést. A velük való megismerkedés, a gyermek érdeklődésén keresztül, játék közben, játékos formában valósul meg. Az időszerű mondókák, versek a szülők számára is nyomon követhetőek a faliújságon.

 

A csoportszobák, az átadó helyiség, a folyosó színes díszítése, dekorációja az évszakok, ünnepek váltakozását tükrözi, a kisgyermek nevelők ötletei, kezük munkája alapján.

 

A szülőkkel napi személyes kapcsolatban vagyunk. Meggyőződésünk, hogy a családokkal együttműködve tudunk eredményt elérni a gyermekek nevelésében. A szülői értekezletek, szülőcsoportos beszélgetések, családi délután, ünnepek, mind-mind a család és a bölcsőde kapcsolatának erősítését szolgálják, mint ahogyan a szülővel történő fokozatos beszoktatás is. Ez egyben segíti a gyermeket a beilleszkedésben és lehetőséget ad a szülőnek a bölcsődei élet betekintésébe. Évente két alkalommal fotózás, bábszínházi előadás is színesíti a hétköznapokat.

 

2014.-ben só szoba kialakítása is megtörtént. Késő ősztől kora tavaszig történő rendszeres használata közismerten jótékony hatással van a felsőlégúti megbetegedésekre, allergiás tünetekre. A só szobában eltöltendő játékidő hasznosan beépül a gyermekek napirendjébe.

 

Torna folyosónkon lehetőség van nagymozgásos mozgásfejlesztő eszközök, tornaszerek használatára, mely változatossabbá teszi a programok kialakítását, főként a téli időszakban.

 

Főzőkonyhánkon a HACCP-rendszer követelményeinek megfelelően, a korszerű táplálkozás elvét követve, élelmezésvezető által összeállított étlap alapján történik az étel előállítása.

 

A bölcsődét heti egy alkalommal gyermekgyógyász szakorvos is látogatja, a gyermekek státus vizsgálatát végzi, és hasznos tanácsokkal látja el a kisgyermek nevelőket.

 

Szeretettel várunk minden kedves szülőt és leendő bölcsődés kisgyermeket!

 

Elérhetőség

Cím: 9024 Győr, Kassák L. u. 14.
Telefon: 06 96/424- 899; 06 20 520 3899
E-mail: ebikassak@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Strauszné Motyovszki Sarolta
Szakmai vezető: Imréné Tichy Andrea

 

Tovább

Jósika utcai Bölcsőde – IV. Számú Bölcsődei Központ

A bölcsőde Győr egyik csendes kertvárosi övezetében, Nádorvárosban helyezkedik el.A Jósika utcai Bölcsődénk a 2-es helyi járatú autóbusszal könnyen megközelíthető.

 

Tágas, parkosított, felszerelt udvarral rendelkezik, mely ideális feltételeket biztosít a gyermekek mozgásigényének és mozgásfejlődésének kielégítésére. A jogszabályi változásoknak, szakmai előírásoknak megfelelően a bölcsőde két csoportszobában 23 férőhelyen fogad gyermekeket.

 

Tárgyi feltételek: A bölcsőde két, egymáshoz nem kapcsolódó egységgel működik.

 

A Maci és Katica csoporthoz különálló fürdőszoba, öltöző, előtér (babakocsi tároló) tartozik.

 

A csoportszobák világosak, tágasak, jól felszereltek. A szobák közvetlenül kapcsolódnak a teraszhoz és a füvesített játszóudvarhoz. Bölcsődénk saját főzőkonyhával, a konyhatechnológiai előírásoknak megfelelően működik. A korosztály számára az étlapot élelmezésvezető dietetikus szakember állítja össze.

 

Személyi feltételek: A gyermekek nevelését- gondozását négy fő szakképzett kisgyermeknevelő és egy fő szakmai vezető végzi. Az ő munkájukat két fő technikai dolgozó segíti. A konyhán egy szakácsnő valamint egy konyhai kisegítő dolgozik.

 

Szakmai program: Szakmai munkánkat a bölcsődei nevelés-gondozás jegyében a jogszabályi, valamint a szakmai előírásoknak megfelelően végezzük.

 

Szakmai munkánk a környezeti – környezettudatos nevelésre épül, melyben fontos szerep jut a hagyományőrző nevelésnek is. Célunk, hogy már ebben a korai életszakaszban érzékennyé tegyük a gyermekeket a természet, az állatok,a növények iránti szeretetre, tiszteletre, hogy a felnövekvő nemzedék a jövőben tudatosan alakítsa, óvja környezetét.

 

Megvalósítása az előkertben a gyermekek számára kialakított ágyásban zajlik, ahová a nevelők irányításával veteményeznek, palántákat ültetnek és gondoznak. Személyes tapasztalat útján szerezhetnek ismereteket, nyomon követhetik az általuk nevelgetett növények fejlődését a termés leszedéséig. Az udvarra kihelyezett madáretetőket eleséggel látják el, gondoskodva így a hozzánk látogató madarak etetéséről, akiket eközben megfigyelhetnek. Állát simogatót tartunk a jó idő beköszöntével az udvaron, mely szintén lehetőséget nyújt az állatokkal való ismerkedésre. Hagyományainkat is igyekszünk ápolni, ennek jegyében szervezzük ünnepeinket, valamint a Családokkal közös Szüreti napot tartunk.

 

A Magyar Népmesék Napján Pöttöm-mozival lepjük meg a gyerekeket.

 

A Szülőkkel történő együttműködést kívánjuk erősíteni a nyílt nap, családlátogatás, szülőcsoportos megbeszélés, közös családi programjaink által,(szüret, tökfilkó nap, adventi és húsvéti készülődés, gyermeknap-évzáró) ahol lehetőség nyílik a közös alkotásra, beszélgetésre kikapcsolódásra. Természetesen a szabad játék, alkotó munka, mozgásos tevékenység, anyanyelvi nevelés is jelen van a gyermekek mindennapjaiban.

 

Fontos számunkra a nyugodt, biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkör megteremtése, ahol a gyermekek személyisége kibontakozhat.

 

„Gyermekeinket nem megvédeni kell az élet nehézségeitől, hanem alkalmassá tenni őket azok
leküzdésére”

 

Szeretettel várjuk a kisgyermekeket és szüleiket bölcsődénkbe!

 

Elérhetőség

Cím: 9024 Győr, Jósika u. 2.
Telefon: 06 96/421-038; 06 20 520 3944
E-mail: ebijosika@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Strauszné Motyovszki Sarolta
Szakmai vezető: Szeri Éva

Tovább
Cuha utcai Bölcsőde – IV. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

Cuha utcai Bölcsőde – IV. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk 1980 óta fogadja 63 férőhelyen a gyermekeket Marcalvárosban. A forgalmas utaktól elzárva, bárhonnan könnyen megközelíthető helyen található.

 

Tömegközlekedéssel, a 2-es, 5-ös, 6-os, 11-es, 14-es és 22-es járatokkal lehet a legegyszerűbben eljutni a bölcsődébe.

 

A hat csoportszobában a gyerekek korának, méreteinek megfelelő bútorok, elkülönített játszósarkok, a polcokon változatos játék lehetőséget biztosító játékok találhatók. A gondozási egységeket 2008-ban felújították.

 

Az intézményt tágas, füves udvar veszi körül. A lombos fák alatt és az árnyékos homokozókban kellemesen tölthetik szabadban a játékidőt a gyermekek.

 

A bölcsőde szakmai programjában kiemelkedő szerepet kap az egészség – az egészséges életmód, az egészség megőrzése. Mindezeket a helyes táplálkozással, (sok zöldség-gyümölcs), sok mozgással és minél több, a szabad levegőn való tartózkodással érhetjük el.

 

2006-ban egyik helyiségünkből kialakítottunk só szobát, ahova a felső légúti megbetegedések megelőzésére, az asztmás és allergiás tünetek enyhítésére a téli hónapokban hetente 2-3 alkalommal 1-1 órára visszük a gyerekeket. Rendelkezünk 5 db légterápiás készülékkel, amivel a szobák levegőjét szűrjük. A mozgásigényüket a rossz idő esetén is levezethetik a tornaszobában.

 

Saját konyhánkban nagy odafigyeléssel összeállított étlap alapján biztosítjuk minden korosztály részére az egészséges és a kornak megfelelő minőségű és mennyiségű ételeket.

 

Évente ételkóstolón ízlelhetik meg a szülők a számukra legérdekesebb ízű főzelékeket. Az intézményhálózat dietetikusától a 0-3 éves korú gyermekek egészséges táplálásáról kérhetnek tanácsot.

 

14 szakképzett kisgyermeknevelő segítségévek barangolhatnak a gyerekek az ének-zene, a mese a vers és a mondóka világában. Ismerkedhetnek a gyurmázás, festés, rajzolás, papírtépés és vágás, ragasztás örömeivel.

 

A jól szervezett napirendben több idő jut a tartalmas játéktevékenységre. Mindenben arra törekszünk, hogy a ránk bízott gyermeknek nyugodt, szeretetteljes, biztonságot adó környezetben teljenek napjai.

 

A kisgyermek bölcsődébe kerülésével a családdal közös a felelősségünk a gyermek egészséges fejlődéséért. Ennek alapja a kölcsönös bizalom, nyílt, őszinte, jó kapcsolat.

 

Szívesen vesszük a szülők ötleteit, javaslatait a közös programok megszervezésére.

 

Bölcsődénk minden érdeklődő előtt nyitott, bármikor betekintést nyerhetnek a gyermekek bölcsődei életébe és az itt folyó munkába.

 

„gyermekeinket nem megvédeni kell az élet nehézségeitől,
hanem alkalmassá kell tenni őket azok leküzdésére”
(Gieber Györgyi)

 

Elérhetőség

Cím: 9024 Győr, Cuha u. 16.
Telefon: 06 96/415-268; 06 20 520 4244
E-mail: ebicuha@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Strauszné Motyovszki Sarolta
Szakmai vezető: Imréné Tichy Andrea

Tovább

Mónus I. utcai Bölcsőde – IV. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk 42 férőhelyes, 1977-ben kezdte meg működését Marcalváros és Nádorváros találkozásánál. Jól megközelíthető a 2-es és 22-es autóbuszokkal.

 

Személygépkocsik részére kényelmes parkolókat alakítottak ki. Közvetlen közelben óvoda, általános iskola és középiskola is van.

 

Intézményünk pavilonrendszerű, két gondozási egységből áll. Az egységek külön bejáratúak. Mindkét egységhez tartozik kocsitároló, átadó, fürdőszoba és két világos, színes gyermekszoba. Az átadóban minden gyermeknek jellel ellátott szekrénye van. Mindkét szobához közvetlenül kapcsolódnak a teraszok, melyek előtt füves játszóudvar terül el.

 

A gondozó-nevelő munkát 8 szakképzett kisgyermeknevelő végzi. „Saját” kisgyermeknevelői rendszerben dolgozunk, amely a személyi állandóság elvén nyugszik. Bölcsődénkben a gyermekek életkorához, szükségleteihez igazított napirenddel biztosítjuk az aktivitási és önállósodási törekvésüket. A nevelési és gondozási céljaink megvalósításához elengedhetetlennek tartjuk a derűs, szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkör megteremtését. Az újonnan felvett gyermekek a szülővel együtt ismerkednek a bölcsődei élettel a beszoktatás folyamán. A beszoktatás fokozatosan a „saját” kisgyermeknevelőjével, a gyermek igényeihez alkalmazkodva történik.

 

Só szoba kialakításával, a téli hónapokban kúraszerű sóterápián vehetnek részt a gyermekek, amely eredményesen használható felsőlégúti és allergiás betegségek esetén.

 

Bölcsődénkben kiemelt helyen szerepel a mozgás. Sok mozgásfejlesztő játékkal rendelkezünk, melyekkel segítjük a gyermekek sokoldalú mozgásfejlődését. A torna szoba létrehozásával az időjárástól függetlenül is biztosítjuk a változatos mozgás lehetőségét. Már kicsi korban szeretnénk beépíteni a mozgás örömét a gyermekek életébe, hogy az később igényként merüljön fel.

 

Központi irányétlap alapján, saját konyhánkban készítjük minden korosztály részére az egészséges és a kornak megfelelő házias ízű ételeket.

 

Bölcsőde orvosunk dr. Szilágyi Ildikó, aki folyamatosan figyelemmel kíséri a gyermekek egészségi állapotát, fejlődését.

 

Elérhetőség

Cím: 9024 Győr, Mónus u. 41.
Telefon: 06 96/422-733; 06 20 489 4699
E-mail: ebimonus@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Strauszné Motyovszki Sarolta
Szakmai vezető: Strauszné Motyovszki Sarolta

Tovább
Győrszentiváni Bölcsőde - III. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

Győrszentiváni Bölcsőde – III. Számú Bölcsődei Központ

A bölcsőde Győr zöldövezeti részében, csenedes, nyugodt, családias környezetben  helyezkedik el, a 30-as és 31-es autóbuszokkal könnyen megközelíthető.

 

Az intézmény 42 férőhelyes. Két gondozási egységben, négy csoportszobában folyik a nevelési-gondozási tevékenység, szakképzett kisgyermeknevelők közreműködésével.

 

A négy gyermekszoba dekorációi a csoportok elnevezését tükrözi: Süni, Katica, Maci, Pillangó.

 

A helyiségeket a gyerekek alkotásai, a kisgyermeknevelők által készített, évszaknak és ünnepeknek megfelelő díszítések teszik barátságossá, hangulatossá. Színes játékkészlet segíti az önálló játéktevékenységet.

 

Mindkét gondozási egységnek saját, lombos fákkal, homokozóval és az EU szabványnak megfelelő fajátékokkal felszerelt játékudvara van, ami biztosítja a szabadban a játék lehetőségét.

 

A bölcsődének saját főzőkonyhája van, az itt elkészített ételek által megvalósul a korosztály egészséges, korszerű étkeztetése.

 

Fontos a kisgyermekek számára a közösségben végezhető, életkornak – fejlettségnek megfelelő sokszínű tevékenység biztosítása.

 

Szakmai célkitűzésünk a szűkebb és tágabb környezet megismerése. A nagy udvar adta lehetőséget kihasználva a környezeti nevelést helyeztük előtérbe, a tevékenységek során. Madáretetők kerültek kihelyezésre, ahol a kisgyermekek személyesen is megtapasztalhatják a madarakról való gondoskodást. A gyermekekkel közös diószüretet szerveztünk, amit mindannyian nagyon élveztek.

 

Kreatív képességeik fejlesztését segítjük elő az alkotótevékenységek: rajzolás, ragasztás, tépés, festés, gyurmázás lehetőségével.

 

Bölcsődénkben a gyermekek egészségmegőrzésére is nagy gondot fordítunk. A kialakított só szobát rendszeresen látogatják a kisgyermekek. Az itt tartózkodás során a bölcsődések mesét hallgatnak, énekelnek, mondókáznak, s közben belélegzik a só-szoba egészséges, magas páratartalmú levegőjét, mely jótékony hatású a felső légúti betegségek megelőzésére és gyógyulására. Hetente egy alkalommal gyümölcsnapot tartunk.

 

A gyermekek érdekében a szülőkkel kölcsönös bizalomra épülő együttműködésre törekszünk. Ebben fontos szerepe van a családlátogatásnak és a szülőcsoportos beszélgetéseknek.

 

Legfőbb célunk, hogy egészséges, nyugodt, kiegyensúlyozott és boldog gyermekeket neveljünk a szülők megelégedésére.

 

Szeretettel várjuk a gyermekeket és szüleiket a bölcsődénkben!

 

Elérhetőség

9011 Győrszentiván, Körtér 10.
Telefon: 06 96/349-293 ;06 20 520 4002
E-mail: ebiszentivan@gyoribolcsdek.hu
Központvezető: Baloghné Jakus Gyöngyi
Szakmai vezető: Kőhalmi Györgyné

 

Tovább
Báthory utcai Bölcsőde - III. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

Báthory utcai Bölcsőde – III. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk Győr egyik legszebb városrészében, Révfaluban található, mely 1982 májusában nyitotta meg kapuit. Nyugodt, csendes utcában várjuk a bölcsődés korú kisgyermekeket.

 

A Báthory úti Bölcsőde a 11-es helyi járattal közelíthető meg.

 

Három különálló pavilonban, hangulatosan kialakított, 6 csoportban, szobánként 12-14 kisgyermek szakszerű gondozását és nevelését tudjuk biztosítani. Szakképzett kisgyermeknevelőink, csecsemő és kisgyermekgondozóink nagy szeretettel és türelemmel fogadják a rájuk bízott kicsiket. Szaktudásukkal és tapasztalatukkal, odaadó figyelmükkel kísérik végig gyermekeik fejlődését egészen az óvodába kerülésükig.

 

Nevelőmunkánk alapja a Bölcsődei Nevelés – Gondozás Országos Alapprogramja, mely a gyermekközpontú, segítő, támogató és elfogadó nevelési elvek megvalósítását helyezi előtérbe.

 

Bölcsődénkben kiemelten foglalkozunk a kisgyermekek széleskörű, optimális mozgásfejlődésének elősegítésével. Változatos tornaszerekkel és játékeszközökkel szeretnénk megismertetni a kicsiket, természetesen a koruknak megfelelő szinten. A mozgás szeretete kihat majd az egész életükre, fejlődésükre, pozitívan hat személyiségükre. A kisgyermekek természetes mozgásigényére építve, az aktív életvitel megalapozásául szolgál a bordásfal, csúszda, trambulin, gyűrűhinta, mászóka és különböző egyensúlyfejlesztő eszközök használata. Több éve működik bölcsődénkben só-szoba, mely a felső-légúti megbetegedések megelőzésének hatékony, természetes eszköze.

 

A legfontosabb tevékenység a kicsik életében a JÁTÉK. Változatos tevékenységekkel ismertetjük meg a gyermekeket, számukra elérhető játékpolcok, vidám kuckók, játszósarkok várják a felfedező kiskezeket. Szépen parkosított, tágas, pavilonokhoz kapcsolódó udvarunkon, árnyat adó fák alatt, egész évben biztosított a kicsik szabad levegőn játszása, kimeríthetetlen mozgásigényük levezetése. A bölcsődében számtalan új, érdekes játékot, hasonló korú társakat, figyelmes kisgyermeknevelőket találnak majd. A sok-sok játék, a zene, a vidámság, közös élmény tölti be napjainkat.

 

Programjaink, ünnepeink: Farsangolás, ünnepvárók, anyák napja, gyermeknapi party, születésnapok, bölcsi-ballagás.

 

A bölcsődei alapellátáson túl szolgáltatásként időszakos gyermekfelügyeletet is működtetünk.

 

Kedves Szülők!

 

Számunkra is legfontosabb érték a kiegyensúlyozott, boldog, derűs gyermekkor biztosítása! Bölcsődénk nyitottsága, őszinte légköre lehetővé teszi, hogy egymást segítve, támogatva közösen neveljük kicsinyeinket!

 

Sok szeretettel várjuk kisgyermekeiket a bölcsődénkben!

 

Elérhetőség

Cím: 9026 Győr, Báthory u. 2.
Telefon: 06 96/327-580; 06 20 520 4144
E-mail: ebibathory@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Baloghné Jakus Gyöngyi
Szakmai vezető: Horváthné Nyéki Ildikó

Tovább
Türr István utcai Bölcsőde- III. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

Türr István utcai Bölcsőde- III. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk Győr belvárosában, nyugodt, csendes helyen található. Közel van a Prohászka és a Bisinger óvoda.
Helyi 6-os autóbuszjárattal vagy ingyenes City busszal könnyen megközelíthető.

 

Öt gyermekcsoportunkban a kisgyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődését biztosítjuk. Egy csoportunkban az alapellátáson túl részleges integrációban sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadunk, akik a Tanulási és Képességfejlesztő Bizottság javaslata alapján kerülnek hozzánk. Az ide járó gyermekeink nevelését nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, elhivatott, gyermekszerető szakgondozónők és kiváló gyógypedagógus végzi.

 

Szakmai programunk: Környezeti kultúra kialakítása, környezetünk megismerése, szeretete. Csoportszobáink berendezése is ezt tükrözi. A természetes környezet nagyban növeli a komfortérzetet, felhívja a figyelmet arra, hogy milyen szép és tartós tárgyak, játékszerek, díszek készülhetnek a természetben fellelhető anyagokból. Programjainkban figyelembe vesszük az évszakok váltakozását, a gyermekek egyéni és korcsoport szerinti igényeit.

 

Célunk: A kisgyermekek számára szabad és érzelmi biztonságot adó, támogató, gondolkodtató környezet megteremtése, biztosítva minden gyermek számára az egyénre szabott nevelést, fejlesztést, életkori és egyéni sajátosságainak figyelembevételével. Nevelésünk leghatékonyabb eszköze a játék.

 

A játék: Bölcsődénkben a gyerekek sok új játékot találnak. Az újdonság varázsa és a társakkal való együttjátszás nagy élményt nyújt számukra. Az elegendő időt az elmélyült játékhoz a jól szervezett napirend biztosítja.

 

Együtt neveljünk: A szülő előtt nem lehet titok, ami a bölcsődében történik. A kölcsönös beszélgetések, a gyermek fejlődése láttán érzett közös öröm közelíti egymáshoz a családot és a bölcsődét. Bölcsődénk nyitott, családias, vidám. Számunkra fontos a vidámság, a jókedv, és a derűs légkör.

 

Levegőzés: A bölcsőde mögötti udvarunkat téglakerítés veszi körül. Minden kisgyermek együtt játszik az udvaron. A homokozó felett árnyékoló van. Emellett nagy lombos fák biztosítanak még árnyékot. Szeretünk kint lenni, mert ennek a korosztálynak kimeríthetetlen a mozgásigénye.

 

Programjaink, ünnepeink: Születésnapok, ünnepvárók, anyák napja, gyereknap, Harmónia zeneiskola növendékeinek előadása, Vaskakas bábszínház.

 

„A gyermek is ember, neki is van szava. Igaz s tiszta minden mondata.
Egyek vagyunk kicsik és nagyok,
Így leszünk mi Hatalmasok”
(Danka Beáta)

 

Tisztelettel, és szeretettel várjuk Önöket és kisgyermekeiket bölcsődénkben!

 

Elérhetőség

Cím: 9022 Győr, Türr I. u.4.
Telefon: 06 96/320-366 ;06 20 520 4099
E-mail: ebiturr@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Baloghné Jakus Gyöngyi
Szakmai vezető: Baloghné Jakus Gyöngyi

Tovább
Kígyó utcai Bölcsőde - II. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

Kígyó utcai Bölcsőde – II. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk Győr zöld övezeti részében, Szigetben található, mely a 14-es autóbusszal könnyen megközelíthető. Nyugodt környezetben, családi házak között beékelődve helyezkedik el.

 

Tágas játszókertünk gondozott, biztonságos mozgástér a levegőn való tartózkodásra és a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Intézményünk negyvenkét férőhelyes, négy csoportban neveljük, gondozzuk a ránk bízott gyermekeket: Pillangó csoport, Katica csoport, Csiga csoport, Süni csoport.

 

Célunk: A gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődésének elősegítése családias, derűs légkörben, szeretetteljes elfogadással.

 

Csoportjaink tárgyi berendezései, a játékszerek a gyermekek létszámához és fejlettségi szintjükhöz igazodnak, biztosítva az önfeledt játék lehetőségét. A hozzánk kerülő gyermekeket, szakképzett kisgyermeknevelők fogadják, akik a családdal való jó együttműködés jegyében családlátogatáson vesznek részt. A szülővel történő fokozatos beszoktatás alatt a szülők betekintést nyerhetnek a bölcsőde életébe, a későbbiekben is számítunk a kölcsönös bizalmon alapuló együttműködésre. A napirendünk biztosítja az életkornak megfelelő változatos táplálkozás, játék, a mozgás, a szabad levegőn való aktív tevékenység és a pihenés feltételeit. Játékos programjaink, az évszakokhoz és az ünnepekhez kapcsolódnak, a dekorációval megteremtjük a hangulat varázsát. A programjaink az anyanyelvi nevelés, ének-zene, torna, környezet megismerése, és az alkotótevékenységek területein színesítik csoportjaink mindennapjait.

 

Bölcsődénkben kiemelt szerepet kap az alkotótevékenység.

 

Az alkotás örömének megélése, önálló tevékenység, kreativitás támogatása, ismeretek nyújtása, természetszeretetre való nevelés, társas kapcsolatok fejlesztése a játékok során.

 

Technikáink: rajz zsírkrétával, színessel, krétával, temperával, ujj- és, kéznyomatok, ragasztások, térben dolgozunk gyurmával, terményekből varázsolunk képeket.

 

Az egészség megőrzés érdekében, a téli hónapokban a kialakított sószobában tartózkodunk a gyermekekkel, hetente több alkalommal. Rossz idő esetén tornaszobában vezethetik le a gyermekek mozgásigényüket.

 

Sok szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és kisgyermekeiket!

Elérhetőség

Cím: 9025 Győr, Kígyó u. 13.
Telefon: 06 96/313-514; 06 20 488 9009
E-mail: ebikigyo@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Szilágyi Tiborné
Szakmai vezető: Horváthné Kovács Viktória

Tovább
Győr-Ménfőcsanaki Bölcsőde - II. Számú Bölcsődei Központ maps

Győr-Ménfőcsanaki Bölcsőde – II. Számú Bölcsődei Központ

A bölcsőde, Győr zöldövezeti részében Győr-Ménfőcsanakon, a Bezerédj Kastély szomszédságában, csendes, nyugodt családi házas környezetben helyezkedik el.

 

A helyi járatú 22-es autóbusszal, valamint a 34-es tényői  és 36-os koroncói vidéki járatokkal könnyen megközelíthető.

 

Tavasztól őszig nyíló virágok, lombos fák, bokrok, örökzöldek biztosítják az esztétikus, egészséges környezetet, a jó levegőt az ide járó gyermekeknek.

 

Az intézmény 42 férőhelyes. Két gondozási egységből áll.

 

A gyermekcsoportok különféle elnevezéseket kaptak: Süni, Lepke, Mici–Mackó, Napocska. A csoportszobák világosak, tágasak, a gyermekek életkorának, méretének megfelelő bútorokkal felszereltek, az évszakoknak és az ünnepek hangulatának megfelelő ízléses dekorációval ellátottak. A szobák játékkészlete változatos mindenféle tevékenységnek megfelelő játékszer (manipulációs, konstrukciós, utánzó, szerep) megtalálható.

 

Mindkét gondozási egységnek saját, jól elkerített, bokrokkal, lombos fákkal árnyékolt és környezetbe illő, EU szabályoknak megfelelő biztonságos fa mozgásfejlesztő eszközökkel, fedett homokozóval, különböző mobil játékokkal felszerelt udvara biztosítja a jó levegőn, a változatos mozgás lehetőségét.

 

Az intézmény saját konyhával rendelkezik, ahol a gyermekek életkorának, testi fejlődésének és a korszerű, egészséges táplálkozás feltételeinek megfelelő, változatos, vitaminokban gazdag ételeket készítjük, figyelembe véve az egyéni szükségleteket is. Rendszeresen tartunk gyümölcs és zöldségnapokat.

 

A nevelő-gondozó munkát 8 szakképzett, tapasztalt kisgyermeknevelő végzi, akiknek munkáját a technikai személyzet segíti. Jól megszervezett napirenddel biztosítjuk a gyermekek biztonságérzetét, az aktivitási és önállósodási törekvésüket. A gyermekek harmonikus fejlődése érdekében figyelembe vesszük az életkori és egyéni sajátosságaikat.
Az egészség megőrzése érdekében bölcsődénkben só szobát működtetünk.

 

Szakmai programunk:
Bölcsődei programunkban jelentős szerepet kap a környezet szeretete és védelme. Játékos formában megismertetjük gyermekeinket a különböző évszakok szépségeivel. Közvetlen környezetükben ismerhetik meg a természet változásait rügyfakadástól – a terméshozásig.

 

Mindehhez a természetes közegben elhelyezkedő udvar ad lehetőséget, hogy tapasztalatokat és élményeket gyűjthessenek.

 

A mindennapok részei a mesék, mondókák, versek, énekek, és a hozzájuk kapcsolódó játékos mozgások.

 

Programjaink: Farsangi bál, húsvéti készülődés a szülőkkel, nyuszi várás, anyák napja, vidám gyermek-napi délután a régi és leendő bölcsődésekkel és szüleikkel, óvodalátogatás, óvodába menők búcsúztatása, Mikulásvárás, Adventi készülődés a szülőkkel, karácsonyvárás, születésnapok megtartása.

 

Bábszínház a Vaskakas bábszínház előadásával.

„ Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket és kisgyermekeiket”

 

Elérhetőség

Cím: 9012 Győr-Ménfőcsanak, Kisdobos u. 7.
Telefon: 06 96/449-004; 06/205204180
E-mail: ebicsanak@gyoribolcsodek.hu/h6>
Központvezető: Szilágyi Tiborné
Szakmai vezető: Szalai Zoltánné

Tovább
Örkény utcai Bölcsőde - II. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

Örkény utcai Bölcsőde – II. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk Győr egyik legújabb városrészében, Marcalváros II-n nyugodt és csendes helyen található, mely legegyszerűbben az 1-es autóbusszal közelíthető meg.

 

Udvarunk tágas, jó fekvésű, főút zajától távol, fákkal, bokrokkal, virágokkal díszített, homokozókkal, szabványnak megfelelő játékokkal ellátott játszóterünk van.

 

Bölcsődénk pavilonrendszerben épült, 63 férőhellyel rendelkezik, ez három gondozási egységre oszlik (pavilon). Egy gondozási egységhez 2 csoportszoba, fürdőszoba, öltöző helyiség tartozik. A világos, tágas szobákban különböző korú gyermekek számára megfelelően kialakított, színes környezetben, szakképzett kisgyermeknevelők végzik a nevelési – gondozási feladatokat. Alapvető feladatunk szeretetteljes légkörben boldog, derűs, gyermekkor biztosítása. Fő feladatunknak tartjuk még, hogy megfelelő játékfeltételeket biztosítsunk kisgyermekeink számára, hogy önállóságuk kibontakozhasson.

 

Bölcsődénk kiemelt szakmai programja a vizuális nevelés, mely alapképességet fejlesztő komplex feladat. Általa fejlődik érzékük, kézügyességük, fantáziájuk a kisgyermekeknek.

 

A vizuális nevelés formái: rajzolás, festés, gyurmázás, konstruálás, papírtépés, ragasztás. Ezekhez, a tevékenységekhez közösen gyűjtünk különféle természetes anyagokat, terményeket. Ezek összeszedéséhez megfelelő lehetőséget nyújt a bölcsőde mellett húzódó kiserdő. A termények felhasználásával és a kisgyermeknevelők segítségével készített különféle alkotások lehetővé teszik, hogy otthonossá és színessé varázsoljuk a környezetünket, az évszaknak megfelelően változatossá és díszítetté tehetjük csoportszobáinkat. A vizuális nevelés szorosan kapcsolódik a többi nevelési területhez. A környezetismerete az ének-zene, mese, vers, mondóka témáiban is megjelennek az évszakok változásai, a természet szépsége, a körülöttünk lévő világ tárgyai, eseményei.

 

A programunk mellett nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód megőrzésére. Ennek megvalósítása érdekében alakítottunk ki a bölcsődénk folyosóján torna szobát. A különféle mozgásfejlesztő eszközökkel (bordásfal, csúszdák, hulla-hopp karikák, labdák, biciklik, rollerok, motorok, kisautók, ugráló labdák, matracok) segítjük elő kisgyermekeink mozgásfejlődését.

 

Az egészséges élet kialakításához rendkívül fontos a gyermekek étrendje. Saját konyhánk van, ahol szakképzett személyzet készíti el a korszerű, egészséges és a gyermekek korának megfelelő ételeket. Heti rendszerességgel gyümölcsnapot tartunk, sok gyümölcsöt fogyasztanak gyermekeink.

 

Naponta lehetőséget adunk a kisgyermekeinknek, hogy minél több időt tartózkodhassanak a szabadban.

 

A bölcsődei alapellátáson túl szolgáltatásként időszakos gyermekfelügyeletet is működtetünk. Az időszakos bölcsődei elhelyezés esetén is fokozatosan, lehetőleg szülőkkel történik a gyermekek beszoktatása, mely során betekintést nyernek bölcsődénk mindennapi életébe. A rendkívül családias hangulatú intézményben egész évben folyamatosan fogadjuk a kisgyermekeket.

 

Szeretettel várjuk a kedves szülőket és bölcsődés korú gyermekeiket!

Elérhetőség

Cím: 9027 Győr, Örkény u. 2.
Telefon: 06 96/431-885;06 20 487 8809
E-mail: ebicuha@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Szilágyi Tiborné
Szakmai vezető: Szilágyi Tiborné

Tovább

Kiskúti úti Bölcsőde – I. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk 1968–ban nyitotta meg kapuit a kisgyermekek számára Gyárvárosban, egy csendes nyugodt utcában. Körülötte családi házak és egy – egy társasház található.

A Bölcsőde épülete mellett és az épület mögött tágas, nagy játszóudvar helyezkedik el rögzített és mozgatható játékokkal, a gyermekek végtelen mozgásigényének kielégítésére.

 

A lehetőségeken belül minden kisgyermeket szívesen látunk.

 

Megközelíthető autóval, a 14-es és a 8-as autóbuszokkal.

 

Bölcsődénk 48 férőhelyes. A gyermekek csoportszobái 2010 őszén felújításra kerültek. A négy gyermekszoba kellemes hangulattal csábítja a kisgyermekeket önfeledt játékra.

 

8 fő szakképzett kisgyermeknevelő nagy türelemmel és odafigyeléssel látja el a gyermekek korszerű nevelését és gondozását. Szaktudásukkal és tapasztalatukkal segítve, végigkísérik a kicsik fejlődését egészen az óvodába kerülésig. A szülők gyermekükkel kapcsolatos gondjaikat megbeszélhetik, tanácsot, véleményt kérhetnek tőlük.

 

A bölcsődében saját konyha működik. A korszerű, egészséges táplálkozás alapelveit követve, a gyermekek életkorának megfelelően készítjük el az ételeket. Meghatározott esetekben pl.: tejérzékenység, egyéni étrendet is tudunk biztosítani.

 

Célunk: A családokkal közösen a gyermekek kiegyensúlyozott testi-lelki fejlődésének biztosítása, az egyéni sajátosságok figyelembe vételével. A boldog, derűs gyermeki személyiség kibontakoztatásának elősegítése, szeretetteljes, feltétel nélkül elfogadó légkörben.

 

Szakmai programunk kiemelt része a kisgyermekek zenei nevelése.

 

A nevelő – gondozó munkánk során a hangok, a zene csodálatos világával ismertetjük meg a gyermekeket a koruknak megfelelő szinten. A zene szeretete kihat egész fejlődésükre, fogékonyabb, kultúráltabb emberekké válnak.

 

Az ének – zene fogékonnyá teszi a gyermekeket a szép befogadására, formálja ízlésüket. Hozzájárul a kisgyermekek lelki egészségéhez, elősegíti a gyermekcsoportban a barátságos légkör megteremtését.

 

Bölcsődénkben a gyermekek zene iránti szeretetét szeretnénk elérni. A mindennapok során ezt úgy valósítjuk meg, hogy a gyermekek minden nap találkoznak az ének – zenével.

 

A bölcsődében sok új érdekes játék, hasonló életkorú kisgyermekek és figyelmes kisgyermeknevelő szakemberek várják a kedves érdeklődőket.

 

Elérhetőség

Cím: 9027 Győr, Kiskúti út. 16.
Telefon: 06 96/322-730; 06 20 520 3870
E-mail: ebikiskut@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Bali Noémi
Szakmai vezető: Rigóné Horváth Mónika

Tovább
Kodály Zoltán utcai Bölcsőde - I. Számú Bölcsődei Központ kiemelt

Kodály Zoltán utcai Bölcsőde – I. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk Adyváros központi helyén, óvoda és iskola szomszédságában helyezkedik el. A 7-es, 9-es, 14-es és a 19-es autóbuszok lehetővé teszik, hogy a bölcsőde minden irányból jól megközelíthető legyen.

 

Az intézmény 63 férőhelyes, három pavilonban, pavilononként két-két csoportszobával, összesen hat csoportban fogadjuk a gyermekeket. Csoportszobáink szépen felújítottak és mindegyikben a gyermekek életkorának és szükségleteinek megfelelő bútorzattal, játékkészlettel biztosítjuk az ellátást, valamint az önfeledt és biztonságos játék lehetőségét.

 

A mindennapi levegőzést, mozgásigényt, tapasztalatszerzést, a környezettel való ismerkedést biztosítja a saját játszóudvarunk, fajátékokkal, kisházakkal, homokozókkal felszerelve. A Szakmai Programunkban is a környezeti nevelés kapott kiemelt figyelmet.

 

Minden pavilonban öt szakképzett kisgyermeknevelő látja el a gyermekeket, saját gondozónői rendszerben. A napi tevékenységek, és játékok során sokat énekelünk, mondókázunk, mesélünk a kicsiknek. Játékos, mesés formában bővítjük ismereteiket, az alkotójátékok során fejlesztjük kézügyességüket, a gondozás során pedig nagy hangsúlyt fektetünk az önállóságra nevelésre. A bölcsődei napirend a gyermekek életkori sajátosságaihoz és szükségleteihez igazodik, a csoportok életkori összetételének figyelembevételével.

 

Saját konyhánknak köszönhetően változatos, ízletes, és az életkori szükségleteknek megfelelő étrendet biztosítunk a gyermekeknek, napi négyszeri étkezéssel.

 

A bölcsődénkbe járó gyermekek számára só szobát alakítottunk ki, ami segíti a felső légúti fertőzések gyógyulását, megelőzését, jótékonyan hat az asztmára, allergiára.

 

Intézményünk életét színesítik, valamint erősítik a család és bölcsőde kapcsolatát a szülőkkel és gyermekekkel együtt töltött, ünnepekre hangoló délutánok a szülőcsoportos megbeszélések, a gyermeknapi „bulik”, családi napok.

 

Bölcsődénk terepintézményként is működik. Gyakorlati helyet biztosítunk a csecsemő – és kisgyermeknevelő képzésben résztvevők számára.

 

A bölcsődei alapellátáson túl szolgáltatásként játszóházat is működtetünk.

 

Épületünkben kapott helyet az Intézményhálózat Igazgatása is.

 

Elérhetőség

Cím: 9023 Győr, Kodály Z. u. 18.
Telefon: 06 96/ 437-410; 06 20 520 4380
E-mail: ebikodaly@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Bali Noémi
Szakmai vezető: Bali Noémi

Tovább

Zöld utcai Bölcsőde – I. Számú Bölcsődei Központ

Bölcsődénk Győr-Szabadhegy kertvárosi övezetében épült 1984-ben. Az intézmény 52 férőhelyes, három pavilonban, azon belül öt csoportban fogadjuk a gyermekeket.

 

Szomszédságunkban helyezkedik el a József Attila lakótelep, és működik mellettünk óvoda és iskola is. Megközelíthetőek vagyunk a 2-es buszjárattal.

 

A bölcsődénk nagy, tágas, gondozott kertje, játszóudvara – homokozóval – biztosítja a kicsik mindennapi levegőzését, mozgásigényét.

 

Egyik csoportszobánkban tornaszoba működik, ahol rossz időjárás esetén is tudjuk biztosítani a mozgási lehetőséget bordásfallal, mászókákkal, csúszdákkal, tornaszőnyegekkel.

 

A csoportokban szakképzett kisgyermeknevelők nevelik és gondozzák a gyermekeket „saját gondozónői” rendszerben.

 

A csoportok neveikben is elkülönültek egymástól: Katica, Micimackó, Őzike, Pillangó és Napocska.

 

Szakmai programunkban az egészséges életre nevelés kapott kiemelt figyelmet.

 

Ennek jegyében szervezünk minden évben egészségnapot a szülőknek, nagyszülőknek. Ezeken a rendezvényeken a helyes táplálkozásról, a kultúrhigiénes szokások kialakításáról, mozgásról, játékról beszélgetünk, hívunk meg előadókat, illetve tartunk ételbemutatót.

 

Gondot fordítunk a rendszerességre, a helyes napirend kialakítására, mivel az biztonságot ad a gyermekek számára.

 

Intézményünkben törekszünk arra, hogy esztétikus, családias környezetben fogadhassuk a kicsiket. Lehetőséget teremtünk, hogy a családokkal együttműködve tudjunk dolgozni.

 

Megfelelő tájékoztatás és szülői együttműködés segíti a gyermek minél zavartalanabb bölcsődei beszoktatását, melynek során figyelembe kell venni a gyermek életritmusát, tevékeny életmódját.

 

Meghallgatjuk véleményüket, betekintést nyerhetnek gyermekeik közösségi életébe. Rendezvényeink is ezt szolgálják.

 

A játéka a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb örömszerző tevékenysége, így a bölcsődei nevelés leghatékonyabb eszköze, amely segíti az őt körülvevő világ megismerésében és befogadásában, elősegíti a testi, érzelmi, értelmi és szociális fejlődést.

 

A bölcsődei alapellátáson túl szolgáltatásként játszóházat is működtetünk.

 

Szeretettel várjuk a bölcsődénk után érdeklődő kisgyermekes szülőket. Mottónk: „Érezd jól magad”

 

Elérhetőség

Cím: 9028 Győr, Zöld u. 38.
Telefon: 06 96/416-056, 06 20 520 4294
E-mail: ebizold@gyoribolcsodek.hu
Központvezető: Bali Noémi
Szakmai vezető: Tóth Márta Borbála

Tovább