Szolgáltatások

Gyermeknevelést segítő szolgáltatások

Egyes bölcsődékben az alapellátás elsőbbsége mellett családtámogató szolgáltatásokat működtetünk. Ilyen szolgáltatások a játszócsoport, az időszakos gyermekfelügyelet. Mindezeket bármely család igénybe veheti, a gyermek hat éves koráig, térítési díj ellenében.

A kisgyermekek és családjaik számára nyújtott szolgáltatások esetében kiemelten fontos elkülöníteni és meghatározni az alapellátás és a szolgáltatások különbözőségeit és jellemzőit. A jó minőségű szolgáltatás megvalósításához a megfelelő személyi és tárgyi feltételeket biztosítjuk.

Valamennyi szolgáltatási forma megvalósításánál figyelembe kell venni a bölcsődei nevelés alapelveit, különösképpen a koragyermekkori intervenció szemléletének befogadását.

 

Játszócsoport

Szakképzett kisgyermeknevelő segítségével gyermekfelügyeletet, vagy gyermek és szülő részére együttes játéklehetőséget biztosítunk.

Időszakos gyermekfelügyelet

E szolgáltatás keretében a gyermek számára a szülő által igényelt alkalommal és a bölcsődei napirendhez igazodó időtartamban nyújtunk szolgáltatást a normál bölcsődei csoport üres férőhelyein.