Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Cuha Utcai Tagbölcsőde

Cuha Utcai Tagbölcsőde.png

 

Bölcsődénk 1980 óta fogadja a gyermekeket Győr Marcalváros I. városrészen. Intézményünk forgalmas utaktól elzárva, bárhonnan könnyen megközelíthető helyen található. Tömegközlekedéssel a 2-es, 5-ös, 6-os, 11-es, 14-es és 22-es járatokkal lehet a legegyszerűbben eljutni a bölcsődébe. Bölcsődénk 69 férőhelyes, három bölcsődei egységben, hat csoportszobában látjuk el a kisgyermekek bölcsődei nevelését-gondozását.

A 2019-es évben a TOP-6.2.1-16-GY1-2018-00004 számú pályázatnak köszönhetően az épület teljesen megújult. A projekt keretén belül megtörtént a bölcsőde lapostetőjének hő- és vízszigetelése, a homlokzat hőszigetelése, fűtéskorszerűsítés, valamint az épület részleges akadálymentesítése akadálymentes rámpa kialakításával, illetve két csoportszoba akadálymentes megközelíthetőségének biztosításával. Az épületben akadálymentes WC is kialakításra került. Megújult az udvar, új térkővel, parkosítással, és játszótéri eszközökkel gazdagodott bölcsődénk. A csoportszobák új padló és falburkolatot, modern bútorzatot kaptak, mellette pedig játékkészletünk is jelentősen bővült.

 

Cuha Utcai Tagbölcsőde1.jpg

 

A Bölcsődei Nevelés Országos Alapprogramjának megfelelően, a helyi sajátosságokat figyelembe véve készítettük el saját szakmai programunkat.  Bölcsődénk szakmai programjának fő irányvonala az egészségnevelés és környezetvédelem, de a néphagyományőrzés kis szelete is megjelenik a gyermekek mindennapjaiban. A program célja a bölcsőde mindennapjain keresztül útmutatás a szülők felé a korszerű helyes táplálkozásról, a testmozgás fontosságáról, a helyes higiénés szokások kialakításáról. A só-szoba és tornaszoba rendszeres használata egyrészt a prevenciót szolgálja, másrészt a gyermekek egészségtudatának ébresztgetéséhez is kitűnő alapot nyújt. Az egészségnevelés és környezetvédelem fontosságát, személyiségformáló és szokáskialakító szerepét tekintjük programunk vezérfonalának. Fontos a szülők informálása, annak tudatosítása, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a testi fejlettséget határozza meg, hanem a gyermekek szellemi teljesítőképességét is. Minden héten tartunk például gyümölcsnapot, melynek során a gyermekek tevőlegesen is megtapasztalhatják az egyes gyümölcsök külső tulajdonságait, illatát, állagát, színét stb.

 

Cuha Utcai Tagbölcsőde2.jpg

 

Hangsúlyozzuk a környezet védelmének fontosságát, hogy olyan szokásrendszereket alakítsunk ki a gyermekekben, melyek majd az életkor előre haladtával meghatározóak lesznek ahhoz, hogy környezetükkel harmonikus kapcsolatban éljenek. Beszélgetünk a gyermekekkel a természet védelméről, szeretetéről. A zöld jeles napok – az Állatok világnapja, a Föld napja, Víz világnapja, Madarak és fák napja – kiemelten szerepelnek programunkban.

A népi hagyományokkal való ismerkedést szinte észrevétlenül vezetjük be a gyerekek mindennapjaiba. Szeretnénk képessé tenni őket a néphagyományok érzelemvilágának befogadására, átélésére és szeretetére.   Alapot ad anyanyelvi fejlődésüknek is, hisz a népi mondókák, versikék hangulata, ritmusa áthatja egész személyiségüket, örömérzést, érzelmi feltöltődést okoz.

 

Cuha Utcai Tagbölcsőde3.jpg

 

Bölcsődénk a jogszabályi előírásoknak a szakma szabályainak, standardjainak megfelelő minőségű ellátást biztosít a kisgyermekek számára. Célunk a bölcsődei gondozás-nevelés alapelveinek és feladatainak a betartása mellett a gyermekek személyiségének fejlesztése a játékon keresztül, a szülőkkel való szoros együttműködés, az együttnevelés fontosságának hangsúlyozása, hogy a családokkal egymást támogatva formáljuk gyermekeink személyiségét mindenki megelégedésére.

 

Minden kisgyermeket nagyon nagy szeretettel várunk bölcsődénkben!

 

„Egy gyermek élete olyan, mint egy papírlap, melyen minden arra járó nyomot hagy.”

 

Cuha Utcai Tagbölcsőde

Cím: 9024 Győr, Cuha utca 16.
Telefon: 06-96/415-268; 06-20/520-4244
E-mail:  ebicuha@gyoribolcsodek.hu
Tagbölcsődevezető: Gedéné Járinka Judit