Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Jósika Utcai Tagbölcsőde

Jósika Utcai Tagbölcsőde.png

 

A bölcsőde Győr egyik csendes kertvárosi övezetében, Nádorvárosban helyezkedik el.A Jósika utcai Bölcsődénk a 2-es helyi járatú autóbusszal könnyen megközelíthető.

Tágas, parkosított, felszerelt udvarral rendelkezik, mely ideális feltételeket biztosít a gyermekek mozgásigényének és mozgásfejlődésének kielégítésére. A jogszabályi változásoknak, szakmai előírásoknak megfelelően a bölcsőde két csoportszobában 23 férőhelyen fogad gyermekeket.

Tárgyi feltételek: A bölcsőde két, egymáshoz nem kapcsolódó egységgel működik.

A Maci és Katica csoporthoz különálló fürdőszoba, öltöző, előtér (babakocsi tároló) tartozik.

 

Jósika Utcai Tagintézmény1.png

 

A csoportszobák világosak, tágasak, jól felszereltek. A szobák közvetlenül kapcsolódnak a teraszhoz és a füvesített játszóudvarhoz. Bölcsődénk saját főzőkonyhával, a konyhatechnológiai előírásoknak megfelelően működik. A korosztály számára az étlapot élelmezésvezető dietetikus szakember állítja össze.

Személyi feltételek: A gyermekek nevelését- gondozását négy fő szakképzett kisgyermeknevelő és egy fő szakmai vezető végzi. Az ő munkájukat két fő technikai dolgozó segíti. A konyhán egy szakácsnő valamint egy konyhai kisegítő dolgozik.

Szakmai program: Szakmai munkánkat a bölcsődei nevelés-gondozás jegyében a jogszabályi, valamint a szakmai előírásoknak megfelelően végezzük.

Szakmai munkánk a környezeti – környezettudatos nevelésre épül, melyben fontos szerep jut a hagyományőrző nevelésnek is. Célunk, hogy már ebben a korai életszakaszban érzékennyé tegyük a gyermekeket a természet, az állatok,a növények iránti szeretetre, tiszteletre, hogy a felnövekvő nemzedék a jövőben tudatosan alakítsa, óvja környezetét.

Megvalósítása az előkertben a gyermekek számára kialakított ágyásban zajlik, ahová a nevelők irányításával veteményeznek, palántákat ültetnek és gondoznak. Személyes tapasztalat útján szerezhetnek ismereteket, nyomon követhetik az általuk nevelgetett növények fejlődését a termés leszedéséig. Az udvarra kihelyezett madáretetőket eleséggel látják el, gondoskodva így a hozzánk látogató madarak etetéséről, akiket eközben megfigyelhetnek. Állát simogatót tartunk a jó idő beköszöntével az udvaron, mely szintén lehetőséget nyújt az állatokkal való ismerkedésre. Hagyományainkat is igyekszünk ápolni, ennek jegyében szervezzük ünnepeinket, valamint a Családokkal közös Szüreti napot tartunk.

 

Jósika Utcai Tagintézmény2.png

 

A Magyar Népmesék Napján Pöttöm-mozival lepjük meg a gyerekeket.

A Szülőkkel történő együttműködést kívánjuk erősíteni a nyílt nap, családlátogatás, szülőcsoportos megbeszélés, közös családi programjaink által,(szüret, tökfilkó nap, adventi és húsvéti készülődés, gyermeknap-évzáró) ahol lehetőség nyílik a közös alkotásra, beszélgetésre kikapcsolódásra. Természetesen a szabad játék, alkotó munka, mozgásos tevékenység, anyanyelvi nevelés is jelen van a gyermekek mindennapjaiban.

Fontos számunkra a nyugodt, biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkör megteremtése, ahol a gyermekek személyisége kibontakozhat.

„Gyermekeinket nem megvédeni kell az élet nehézségeitől, hanem alkalmassá tenni őket azok
leküzdésére”

 

Szeretettel várjuk a kisgyermekeket és szüleiket bölcsődénkbe!

 

Jósika Utcai Tagintézmény

Cím: 9024 Győr, Jósika utca 2.
Telefon: 06 96/421-038; 06 20 520 3944
E-mail: ebijosika@gyoribolcsodek.hu
Tagbölcsődevezető: Tóthné Zsenák Andrea