Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Kassák Lajos Utcai Tagbölcsőde

Kassák Lajos Utcai Tagbölcsőde.jpg

 

Bölcsődénk az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat tagjaként, Ady-város központi helyén, nyugodt környezetben 1975 óta fogadja a bölcsődés korú kisgyermekeket.

Szomszédságában óvoda és iskola található. Területi elhelyezkedése miatt jól megközelíthető.

Tágas, nagy játszóudvarral rendelkezik, jó fekvésű, a főút zajától elszigetelt. Az udvar sok növénnyel árnyékolt, homokozókkal, telepített udvari fa játékokkal ellátott, melyek megfelelnek az EU szabványnak.

 

Kassák Lajos Utcai Tagbölcsőde2.jpg

 

A bölcsőde 46 férőhelyes, pavilonrendszerben épült, melyben négy csoport működik, ahol szakképzett kisgyermek nevelők látják el a gyermekek korszerű gondozását-nevelését.

Célunk a szeretetteljes, elfogadó, nyugodt, biztonságot nyújtó légkör mellett a gyermekek harmonikus testi-lelki fejlődésének biztosítása. A gyermeki személyiség kibontakozásának elősegítése az egyéni és életkori sajátosságok figyelembe vételével. A szabad játék, a mozgás, a játékos tevékenységek egyensúlyban tartását tartjuk szem előtt.

Szakmai programunk kiemelt része a mese, a vers, a mondóka, mely az anyanyelvi nevelés fontos, mással nem pótolható lehetősége. Fontos szerepet tölt be a gyerek életében: pihentet, szórakoztat, belső cselekvési kedvre késztet, játékos cselekedetre serkent, segíti az élmények feldolgozását, fejleszti a társas kapcsolatokat és a beszédfejlődést. A velük való megismerkedés, a gyermek érdeklődésén keresztül, játék közben, játékos formában valósul meg. Az időszerű mondókák, versek a szülők számára is nyomon követhetőek a faliújságon.

 

Kassák Lajos Utcai Tagbölcsőde1.jpg

 

A csoportszobák, az átadó helyiség, a folyosó színes díszítése, dekorációja az évszakok, ünnepek váltakozását tükrözi, a kisgyermek nevelők ötletei, kezük munkája alapján.

A szülőkkel napi személyes kapcsolatban vagyunk. Meggyőződésünk, hogy a családokkal együttműködve tudunk eredményt elérni a gyermekek nevelésében. A szülői értekezletek, szülőcsoportos beszélgetések, családi délután, ünnepek, mind-mind a család és a bölcsőde kapcsolatának erősítését szolgálják, mint ahogyan a szülővel történő fokozatos beszoktatás is. Ez egyben segíti a gyermeket a beilleszkedésben és lehetőséget ad a szülőnek a bölcsődei élet betekintésébe. Évente két alkalommal fotózás, bábszínházi előadás is színesíti a hétköznapokat.

2014.-ben só szoba kialakítása is megtörtént. Késő ősztől kora tavaszig történő rendszeres használata közismerten jótékony hatással van a felsőlégúti megbetegedésekre, allergiás tünetekre. A só szobában eltöltendő játékidő hasznosan beépül a gyermekek napirendjébe.

 

Kassák Lajos Utcai Tagbölcsőde3.jpg

 

Torna folyosónkon lehetőség van nagymozgásos mozgásfejlesztő eszközök, tornaszerek használatára, mely változatossabbá teszi a programok kialakítását, főként a téli időszakban.

Főzőkonyhánkon a HACCP-rendszer követelményeinek megfelelően, a korszerű táplálkozás elvét követve, élelmezésvezető által összeállított étlap alapján történik az étel előállítása.

A bölcsődét heti egy alkalommal gyermekgyógyász szakorvos is látogatja, a gyermekek státus vizsgálatát végzi, és hasznos tanácsokkal látja el a kisgyermek nevelőket.

 

Szeretettel várunk minden kedves szülőt és leendő bölcsődés kisgyermeket!

 

Kassák Lajos Utcai Tagbölcsőde

Cím: 9024 Győr, Kassák L. u. 14.
Telefon: 06 96/424- 899; 06 20 520 3899
E-mail: ebikassak@gyoribolcsodek.hu
Tagbölcsődevezető: Imréné Tichy Andrea