Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Mónus Illés Utcai Tagbölcsőde

Mónus Illés Utcai Tagbölcsőde.png

 

Bölcsődénk 46 férőhelyes, 1977-ben kezdte meg működését, Marcalváros és Nádorváros találkozásánál. Jól megközelíthető a 2-es és 22-es autóbuszokkal. Személygépkocsik részére kényelmes parkolókat is kialakítottak az épület mellett. Közvetlen közelében óvoda, általános iskola és középiskola található.

Intézményünk pavilonrendszerben épült, két gondozási egységből áll. A külön bejáratú egységekhez kocsitároló, átadó-öltöző, fürdőszoba és két gyermekszoba tartozik. Az átadóban minden gyermeknek jellel ellátott szekrénye van. A gyermekszobák világosak, színesek, tükrözik az évszakok, ünnepek hangulatát. A díszítés a nevelők kreativitását dicséri.  A szobákhoz közvetlenül kapcsolódnak a teraszok, melyek előtt füves játszóudvar terül el.

 

Mónus Illés Utcai Tagbölcsőde1.jpg

 

A gondozó-nevelő munkát csoportonként két-két szakképzett kisgyermeknevelő látja el, munkájukat bölcsődei dajka segíti. „Saját kisgyermeknevelő” rendszerben dolgozunk, amely a személyi állandóság elvén nyugszik. Bölcsődénkben a gyermekek életkorához, szükségleteihez igazított napirenddel biztosítjuk a kisgyermekek számár fontos állandóságot, kiszámíthatóságot, és önállósodási törekvésüket. Nevelési és gondozási céljaink megvalósításához elengedhetetlennek tartjuk a derűs, szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkör megteremtését. Az újonnan érkező gyermekek a szülővel együtt ismerkednek a bölcsődei élettel a beszoktatás folyamán. A beszoktatás fokozatosan, a gyermek igényeihez alkalmazkodva történik.

Már kisgyermekkorban nagy jelentősége van az egészséges életmódra nevelés megismerésének, a helyes  szokások kialakításának: higiénés szokások, egészséges étkezés, a mozgás jelentősége, a levegőzés…

A bölcsődében főzőkonyha működik a HACCP követelményeknek megfelelően. Élelmezésvezető által összeállított, a korosztálynak megfelelő étlap alapján készítik az ételeket. Szükség esetén diétás étkeztetést is biztosítunk.

 

Mónus Illés Utcai Tagbölcsőde2.png

 

Bölcsődénk a 2022/23-as nevelési év során kívül-belül megújult, külső, energetikai korszerűsítés mellett a csoportszobák, kiszolgáló helyiségek festésével, burkolatok cseréjével megszépült környezetben várjuk a kisgyermekeket.

 

Mónus Illés Utcai Tagbölcsőde

9024 Győr, Mónus Illés utca 41.
Telefon: 06-96/422-733; 06-20/489-4699
E-mail: ebimonus@gyoribolcsodek.hu
Tagbölcsődevezető: Kőrösi Bernadett