Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Szelényi Imre Rudolf Utcai Tagbölcsőde (Győrszentiván)

Szelényi Imre Rudolf Utcai Tagbölcsőde.png

 

Bölcsődénk Győr zöldövezeti részében, csendes, nyugodt, családias környezetben helyezkedik el. Intézményünkben 48 férőhelyen, két gondozási egységben, négy csoportszobában történik a gyermekek gondozása-nevelése, a csoportok nevei: Süni, Katica, Maci, Pillangó. A gyermekek ellátását szakképzett kisgyermeknevelők végzik, munkájukat bölcsődei dajkák segítik.

A bölcsőde helyiségeit a kisgyermeknevelők által készített, évszakokhoz – ünnepekhez igazodó díszítések teszik barátságossá, hangulatossá. Színes játékkészlet segíti a gyermekek értelmi – érzelmi – testi fejlődését. Parkosított udvaraink az EU szabványnak megfelelő játékokkal felszereltek, minden nap biztosítjuk a szabad levegőn való játék lehetőségét. A nyári hónapokban a játékok feletti napvitorlák védik a gyermekeket a nap káros sugaraitól, párakapuk segítik a felfrissülést.

 

Szelényi Imre Rudolf Utcai Tagbölcsőde2.jpg

 

Bölcsődénk saját főzőkonyhával rendelkezik, az itt elkészített ételek által megvalósul a korosztály egészséges, korszerű étkeztetése. Intézményünkben fontosnak tartjuk a gyermekek egészségének megőrzését, az egészséges életmódhoz szoktatás első lépéseit. A szülői segítséggel kialakított sószobánkat hetente több alkalommal használják a gyermekek az őszi-téli időszakban.

 

Szelényi Imre Rudolf Utcai Tagbölcsőde1.jpg

 

A magas színvonalú szakmai munka szeretetteljes, családias légkörben valósul meg. A család igényeit, szokásait, a gyermek egyéni fejlődési ütemét és szükségleteit helyezzük előtérbe, és ezeket szem előtt tartva, egyénre szabottan nevelünk, gondozunk, biztosítva a gyermek egyéniségének, személyiségének kibontakozását. A napi beszélgetésekkel, beszámolókkal segítjük a családot, hogy betekintést nyerhessenek a bölcsődei életbe. A rendszeresen megtartott szülőcsoportos beszélgetéseket érdekes témákkal, időszerű nevelési élethelyzetekre való felkészítéssel tesszük színessé.

 

Szelényi Imre Rudolf Utcai Tagbölcsőde3.jpg

 

A nevelési év folyamán számos rendezvény, közös program szervezésével törekszünk arra, hogy a gyermekekkel megismertessük szűkebb-tágabb természeti környezetünket, hiszen bölcsődénk fő szakmai irányvonala a környezeti nevelés. Célunk, hogy a gyermekek harmóniában éljenek környezetükkel.

A teljesség igénye nélkül néhány programjainkból:

  • gyermeknapon közös, játékos néptáncolás az udvarunkon táncművész közreműködésével
  • rendőrautó bemutató
  • lovaskocsizás a környező utcákban
  • állatbemutató, és – simogató
  • Vaskakas Bábszínház előadásai
  • adventi barkácsolás a szülőkkel

Célunk a nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog gyermekkor elérése.

 

Szeretettel várjuk a gyermekeket, és a kedves Szülőket!

 

Szelényi Imre Rudolf Utcai Tagbölcsőde

9011 Győrszentiván, Szelényi Imre Rudolf utca 5.
Telefon: 06-96/349-293; 06-20/520- 4002
E-mail: ebiszentivan@gyoribolcsodek.hu
Tagbölcsődevezető: Kőhalmi Györgyné