Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Zöld Utcai Tagbölcsőde

Zöld Utcai Tagbölcsőde.png

 

Bölcsődénk Győr-Szabadhegyen található, a Kodály Zoltán Ének – Zenei Általános Iskola, és a Tárogató Óvoda szomszédságában. 1984-ben épült bölcsődénk a 2019/2020-as nevelési évben teljeskörű külső és belső felújításon esett át. Megszépült bölcsődénkben 72 gyermek számára tudjuk biztosítani az életkoruknak megfelelő ellátást. Három pavilonunkban 6 csoportszoba kapott helyett, ahol csoportonként maximum 12 kisgyermeket gondozunk. A pavilonok színvilágukban is elkülönülnek egymástól, az I. piros pavilonban a Katica és a Csiga csoport, a II. sárga pavilonban a Süni és a Maci csoport, a III. zöld pavilonban pedig a Napocska és a Pillangó csoport várja a gyerekeket. A pavilonok színei megjelennek a bútorok és kiegészítők színeiben is. Mindhárom pavilon azonos felépítéssel rendelkezik: a kocsitárolók után az átadó helyiségbe érkezünk, ahol minden gyermeknek saját, jellel ellátott szekrénye van. Az átadóból a fürdőszoba nyílik, ahol mindkét csoport számára kézmosók, kis WC-k, zuhanyzó található. A fürdőszobából léphetünk be a csoportszobákba. A két szoba egybenyitható, mindkettő tágas, világos, a gyermekek magasságához igazodó asztalokkal, székekkel, közvetlen kapcsolattal a játszókerthez, teraszhoz. A felújítás során II. pavilonunkban korszerű, a halláskárosult gyermekek ellátását segítő eszköz is beépítésre került.

 

Zöld Utcai Tagbölcsőde1.jpg

 

A hozzánk érkező gyermekek ellátásáról szakképzett kisgyermeknevelők, és bölcsődei dajkák gondoskodnak. Fontosnak tartjuk, hogy az életkorra jellemző játéktevékenységhez szükséges időt minden gyermek számára biztosítani tudjuk, ezt teszi lehetővé a jól szervezett, a csoportok igényeihez igazodó napirend. A szabad játék mellett tervezett tevékenységeink során változatos eszköztárral teremtünk lehetőséget a kicsik számára az őket körülvevő világgal, természeti környezettel való ismerkedésre. Ezeket a tevékenységeket öt fő terület köré csoportosítva tervezzük meg tevékenységeinket, minden nap más és más területet aktivizálva. A mese-vers, az alkotótevékenységek, a természet megismerése, az ének-zenei fejlesztés és a játékos-mozgásos torna területein igyekszünk mindig valami újat mutatni a kisgyermekeknek, velük együtt családjaiknak is.

 

Zöld Utcai Tagbölcsőde2.jpg

 

A bölcsődés korú gyermek lételeme a mozgás, minden tevékenysége, minden játéka mozgással hozható összefüggésbe. Fejlődésének alapvető feltétele mozgásigényének kielégítése. A bölcsőde udvarán az EU szabványainak megfelelően telepített játékok, állatos rugós hinták, csúszdák, homokozók mellett különböző mozgásfejlesztő eszközök is megtalálhatóak: kis motorok, biciklik, rollerek, amelyeket előszeretettel használnak gyermekeink. Rossz idő esetén tornaszobánkban, illetve a csoportszobákba bevihető mobil mozgásfejlesztő játékokkal biztosítjuk számukra a nagymozgások gyakorlásának lehetőségét.

Mivel a gyermek számára a családi környezet után az első szocializációs helyszín a bölcsőde, számunkra fontos a szülők, és a bölcsőde közötti jó kapcsolat kialakítása, hiszen csak együttműködve tudjuk legjobban támogatni a gyermek fejlődését. Igyekszünk biztosítani a szülők számára a bölcsődei életbe történő betekintést, ezt a célt szolgálják a közös programok, mint például a húsvéti, karácsonyi játszóházak, családi délutánok, sőt, már a bölcsődei élet kezdetén a szülővel történő fokozatos beszoktatások is.

 

Zöld Utcai Tagbölcsőde

9028 Győr, Zöld utca 38.
Telefon: 06-96/416-056; 06-20/520- 4294
E-mail: ebizold@gyoribolcsodek.hu
Tagbölcsődevezető: Szabóné Baranyai Melinda