Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Kiskúti Úti Tagbölcsőde

Kiskúti Úti Tagbölcsőde.png

 

„Minden gyermek egyszeri és megismételhetetlen csoda, a hozzá vezető útnak is csodának kell lennie”

(Erich Fromm)

 

Bölcsődénk Győr-Gyárvárosban, forgalmas úttól elzárva, csendes utcában, családi házak, és társasházak között található. Autóval és közösségi közlekedéssel (14-es és 8-as autóbusszal) egyaránt jól megközelíthető. A bölcsőde nyitva tartása minden nap 0530 -1700 óráig.

1968 óta, 48 férőhelyen fogadjuk a gyermekeket. Megújult, világos, tágas csoportszobáinkban életkoruknak megfelelő, szép, minőségi játékok hívogatják bölcsődéseinket. Csoportjaink a Pillangó, Mókus, Maci, Katica elnevezéseket kapták. Játszóudvarunk tágas, fákkal árnyékolt. A gyermekek végtelen mozgásigényének kielégítésére szolgálnak az udvari telepített, és mobil játékeszközök. Bölcsődénkben saját főzőkonyha működik. A korszerű, egészséges táplálkozás alapelveit követjük, napi négyszeri étkezés keretében.  A gyermekek életkorának megfelelően készítjük el az ételeket, élelmezésvezető által összeállított étlap alapján.

 

Kiskúti Úti Tagbölcsőde1.jpeg

 

A szülők együttműködésével történő beszoktatás hagyomány bölcsődénkben, amely általában két hétig tart, de a kicsik igényeit és szükségleteit figyelembe véve, ez az idő hosszabb is lehet. Fontosnak tartjuk a biztonságot nyújtó környezetet, melyben a legteljesebb odafigyeléssel óvjuk, és vigyázzuk a ránk bízott gyermekeket. Azt valljuk, hogy csak a nyugodt, derűs, szeretetteljes légkörben felnövő gyermekekből válnak boldog, kiegyensúlyozott, a világra nyitott, önállóan gondolkodni tudó emberek. Nyolc szakképzett nevelő vezeti be a gyermekeket a játék csodálatos világába. A „saját” kisgyermeknevelő végigkíséri a rábízott gyermekek fejlődését, számon tartja igényeiket, szokásaikat, átsegíti őket a bölcsődei életük során adódó nehézségeiken, felelősséggel tartozik a rábízott gyermekekért. Emellett napirendünk biztosítja a gyermekek számára az állandóságot, biztonságot, kiszámíthatóságot. Tevékenységeink során támogatjuk a gyermekek önállósági törekvéseit, bátorítjuk őket képességeik kibontakoztatására. A kisgyermeknevelők munkáját a bölcsődei dajkák segítik.

Szakmai programunk kiemelt része a kisgyermekek zenei nevelése. Miért a zene? Kodály Zoltán szerint „teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be” Az éneklés a gyermekekre kedvezően hat, nyugalmat, örömet jelent, a közös játék megerősíti bensőséges kapcsolatukat a kisgyermeknevelővel. A mondókák, énekes játékok állandó ismételgetése örömforrás, amely a gyermek biztonságérzetét növeli. A játék, nevetés, tréfa átélése a kicsik számára egyfajta „lelki vitamint” jelent, amely a személyiség fejlődéséhez elengedhetetlen.

 

Kiskúti Úti Tagbölcsőde2.jpeg

 

Programjaink: bölcsis torna, természet megismerése, gyümölcsnap, ének – zenei készség fejlesztése, alkotó tevékenység, mese – vers

Ünnepeink: Mikulás, karácsonyra hangolódás, farsang, nyuszivárás, Anyák napja, gyermeknapi parti, bölcsis ballagás, születésnapok, Zenebölcsi

Célunk- a családokkal közösen- a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődésének elősegítése derűs, szeretetteljes, családias légkörben.

 

Kiskúti Úti Tagbölcsőde3.jpeg

 

Mesevilágunk kapui nyitva állnak leendő bölcsődéseink előtt.

Szeretettel várjuk Őket és Szüleiket!

 

Kiskúti Úti Tagbölcsőde

9027 Győr, Kiskúti út 16.
Telefon: 06-96/322-730; 06-20/520- 3870
E-mail: ebikiskut@gyoribolcsodek.hu
Tagbölcsődevezető: Rigóné Horváth Mónika